WIE IS STICHTING CULTUURFRONT EUROPA?

Stichting Cultuurfront Europa

Een stichting die bestaat uit een team van docenten en kunstenaars, die geloven dat je aan de hand van intelligente en creatieve workshops mensen met elkaar kunt verbinden. Een team die zich inzet en hard maakt voor participatie van minder valide en ondergeschoven groepen mensen uit heel Europa, door middel van cultuur en creativiteit. De medewerkers hebben dan ook een internationale, sociale en kunstgeoriënteerde achtergrond.

Het hoofdkantoor zit in Maastricht en is verbonden met een netwerk aan medewerkers en vrijwilligers, die klaar staan om creatieve samenwerkingsprojecten uit te komen voeren.

Voor wie?

Jongeren en ouderen, Scholen en organisaties, Patiënten van zorginstellingen, maar ook samen met hun familie en/of het begeleidend personeel, minderheidsgroepen.

Alle lagen van bevolking

FEEL GOOD PROJECTS en EMOTIE WORKSHOPS

Door slimme creatieve samenwerkingsprojecten alle deelnemende partijen een goed gevoel geven. Waardoor de patiënt en zijn familie en/of begeleiding wordt afgeleid uit een dagelijkse sleur. Waardoor scholieren en begeleidende leraren trots zijn op hun eigen prestaties en nieuwe vrienden uit de zorgsector!

Van elkaar leren. Angsten overwinnen. Nieuwe en verborgen talenten ontdekken. Verbluffende en indrukwekkende resultaten.

Terugblik: Tevreden, nieuwe vrienden maken, sociaal bewust worden.

Emotie workshops: Voorafgaande samenwerkingprojecten hebben bewezen dat het grootste succes niet zit in het uiteindelijke kunstwerk dat is ontstaan, maar in het gevoel dat ze overhouden door samen met elkaar iets hebben verwezenlijkt!

Bestuur:

voorzitter: SÁNDOR SINKÓ

penningmeester: DIANA GAMBARDELLA

Secretaris: ANDREA SEELEN

Bestuursleden: PETER VREHEN & KEES VAN DER VLIES

Sándor Sinkó (1976) H - NL - B

Docent / Beeldend kunstenaar. Ontwikkelde een eigen vormentaal in keramiek, een wereld van typische figuren vervaardigd als verweerde brons of verroest ijzer. Presenteerd zijn werk vaak als muurklimmers, een schouwspel van dansende of bewegende figuren aan de wand.

www.sandorsinko.nl

Diana Gambardella (1974), ( NL / I)

"Het leven op zichzelf" is het kunstwerk. Al jaren woont en werkt Diana in oude leegstaande fabriekspanden en verwerkt ze haar ervaringen in diverse beeldende kunsten. Ze doet dit voornamelijk door gevonden voorwerpen en materialen te assembleren tot nieuwe kunstwerken.

Ze studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en deed een Reclame- en modeopleiding in Boxel. Diana vreest geen enkel materiaal of discipline, variërend van beeldhouwen, schilderen tot sierraad- en productvormgeving.

Website van Diana Gambardella